Qui som

COMUNICAT PER A LA CONSTITUCIÓ D'ALTERNATIVA PER SANTA MARIA

Alternativa per Santa María sorgeix d'un grup de persones veïnes i veïns del poble per donar resposta des de la ciutadania a un govern municipal acomodat en el conservadorisme durant 29 anys i la falta d'alternatives de l'oposició.

Alternativa per Santa María és l'opció per anar per un altre camí, on els interessos generals i el benestar de la majoria estiguin per davant dels interessos privats i per impulsar la participació en les decisions municipals i posar-les al servei dels veïns.

En els últims anys iniciatives ciutadanes han denunciat que el clientelisme i el personalisme s'han instaurat, però ens hem topat amb persones i partits que es presenten amb uns programes que després incompleixen, apropiant-se de la representació que se'ls va donar, per tal motiu ens oposem al transfuguisme i a qui ho recolza.

No ens podem permetre el bloqueig municipal que des d'a dalt ens deixa sense espais públics, sense zones esportives dignes, sense camins públics, sense accessos segurs als centres educatius, sense vida cultural; no volem ser un poble dormitori en el qual és impossible passejar amb els nostres fills de manera segura, no volem un poble en el qual s'accepti com a inevitable el caos circulatori.

Alternativa per Santa María és un espai per impulsar la rebel·lió democràtica, feminista i ecologista que fa falta. En primer lloc, perquè fa falta un projecte de canvi ambiciós. En segon lloc, perquè connectaríem amb moltes iniciatives germanes que busquen trencar des d'a baix amb l'actual règim polític i econòmic.

Perquè creiem en el dret a decidir aquí i ara, com ha de ser Santa María, la que necessitem i desitgem.

Volem un poble que promogui la transparència, volem un nou contracte ètic entre ciutadania i representants.

Per això impulsem aquesta Plataforma ciutadana. Per construir una candidatura de confluència, amb vocació guanyadora, de majories. Una candidatura que entusiasmi, i ens permeti transformar Santa María en benefici de la gent.

Ha arribat l'hora de demostrar que és possible construir un altre poble diferent.

Ha arribat el moment d'Alternativa per Santa María.